Спорта Като Начин На Живот

Не винаги имаме мотивацията да правим упражнения и да водим активен начин на живот. Но ние сме тези, които трябва да успеем да мотивираме себе си! Никой друг няма да го направи вместо нас.
Защо да спортуваме?

Всички знаем защо повечето хора спортуват, а именно – за да отслабнат. Дори може би сте попаднали на статията, защото отново търсите информация за това „как?”. Казвам отново, защото обикновено се проваляме в тази си цел.

Проблема обаче е в това, че точно това набиване – трябва да отслабна, води до провал. Води до това постоянно да отлагаме за „другия понеделник”. Мотивацията се изпарява бързо, а след поредния провал ..

Започваме да определяме себе си, като непостоянен човек или такъв който няма силна воля, мързелив е и т.н. Всички сме минали през това. Започвали сме отново и отново.

спорта като начин на живот

При всеки провал сме се допитвали до интернет в търсене на нов хранителен режим, чели сме за различните хранителни добавки, знаем различните видове тренировки, които да спазваме за желаните мускулни групи.

Този провал се дължи на погрешно намерение: спортувам за да отслабна, защото НЕ ХАРЕСВАМ тялото си. Наистина е трудно да обичаме нещо, което не харесваме в себе си. Логично е да искаме да го променим.

Някои намират себе си в спазването на всичко това, но други не успяваме. За такива, като нас, които скучаят докато тренират, то това е сигурен знак, че това което правим не е за нас. Това е ключовият момент. Не следвайте останалите във фитнеса.

Намерете вашия начин. Вашето място. Ако обичате природата – тренирайте навън. Ако не разполагате с много време – тренирайте у дома. Ако трудно намирате мотивация сами – намерете други хора, може би група по аеробика.

Фокусирайте вниманието си върху това, което усещате: „кое ви зарежда?”, „кое ви помага да съживите духа си?”
Направете го най – забавната част от деня си.

Полезни приложения
Strava, Runtastic, FITAPP
Полезни страници
Търново Рън
Youtube Chanel
Be Inspired

За тези от вас, които обичат да тичат с музика, препоръчвам да опитате мотивационни видеа от този вид:

Например: не харесвате дъждовните дни. Направете ги приятни с чаша горещ шоколад, приятна книга, хубава гледка до прозореца. Същото важи и за тренировките. Направете ги забавни! (Как да намерим мотивация за да спортуваме)

как да мотивираме себе си
Открийете вашия тип активност!

Как? Опитвайте нови неща. Тук обикновено срещаме пречките, защото хората не обичаме новите неща. Обичаме познатото. В непознатото се чувстваме несигурни. Започват мисли, като: „Не мога да плувам, прекалено стар съм за да се науча”, „Прекалено дебел съм за да тичам”, „Срам ме е да тренирам сам”, „Ще изглеждам смешно”, „Всички ще ме зяпат” и т.н.

Това са неща, с които всички сме се сблъсквали. Но помислете – тези мисли изникват в началото – отивате 2/3 пъти – на четвъртия път вече започвате да добивате увереност – тази увереност започва да се проявява във всички сфери на живота ви – става все по – забавно.

И така, докато не стигнете до момента, в който нямате търпение за следващата тренировка и съжалявате, когато проследите в календара си, че е ден за почивка.
Като цяло, ако трябва да обобщя статията, то бих казала: Безполезно е да спазвате и правите неща, които не харесвате. Всичко зависи от вашата нагласа, т.е: ако мразите тренировките си, то колкото и усилени да са те, няма да доведат до резултати.
Всеки човек е индивидуален и трябва да намери своя начин.

Има безброй дейности и спортове, от които да избирате. Направете спорта свой начин на живот. Така ще се чувствате щастливи, ще срещате други мотивирани хора, като вас самите. И естествено – ще успеете да създадете тялото, което искате, без дори да се усетите.
Пожелавам ви приятни тренировки! 🙂
И моля, споделете каква е вашата тренировка? Как стигнахте до това да я откриете?

Искате ли да споделите нещо мотивиращо? Споделете го с мен, а аз ще се постарая да го включа в статията възможно най – скоро.

    Коментирайте